fbpx
Rjukan-Notodden industriarv

Fine samarbeidspartnere for Rjukanbanen

Gjennom mange år har Rjukanbanen hatt gode venner, og interessen var stor både lokalt og regionalt for de spesielle objektene og historien til Hydros transportlinje allerede før nedleggingen av industrien på Rjukan.

Siden årsskiftet 2012-2013 har Norsk Industriarbeidermuseum forvaltet Rjukanbanen med alt tilhørende materiell. I lokalsamfunnet har museets arbeid med industriarven etter Hydro på Rjukan funnet sin plass, og blitt lagt merke til i flere sammenhenger.

Viktig samarbeid

Det fokus som er satt på Rjukanbanen som kulturminne og museumsbane, har etter hvert gitt ringvirkninger i form av faste samarbeidspartnere som bidrar inn fra sitt felt. Dermed øker kunnskapen og opplevelsen av eierskap igjen hos lokalbefolkningen i Tinn og utover i Telemark. Samarbeidet er viktig for museets formidlingsarbeid på både kort og lang sikt.
NIA samarbeider med Rjukanbanens Venner, Rjukan videregående skole, Tinn kommunale voksenopplæring, samt barnehagene og grunnskolene i Rjukan og Notodden til gjensidig glede og nyttig læring.

Du vil og like