fbpx
Rjukan-Notodden industriarv

Et eventyr i Telemark

Norsk Industriarbeidermuseum i samarbeid med Tom Bråthen, Trond Ytterbø og Øystein Lien har lansert en ny verdensarv låt som ble sluppet i ekte verdensarvomgivelser på Notoddens Admini den 28. november. Sangen måtte få navnet «Et eventyr i Telemark». Dette er spennende samarbeid med anerkjente musikere som Trond Ytterbø og Tom Bråthen

De begge har lang fartstid i musikken og kommer fra Notodden og Rjukan. Sangen, «Et eventyr i Telemark» er spilt inn i Sonic Attic Studio, Notodden, med Halvor Halvorsen som lydteknikker. En feiende flott tekst av Øystein Lien som i gode ord beskriver det fantastiske industrieventyret i Tinn og Notodden.

«Et eventyr i Telamrk» ønsker alle velkommen til Telemark. En sang om Verdensarven hvor vannkraft gav storindustri. Det har også blitt produsert en musikkvideo av Sundsvalen Film med diverse historiske tilbakeblikk undervegs i videoen. Sangen med bilder tar oss med inn Verdensarven Notodden og Rjukan med stolthet og respekt.

Norsk Industriarbeidermuseum er autorisert som verdensarvsenter for Rjukan – Notodden Industriarv! Det vil etableres besøkssenter på Vemork og på Telemarksgalleriet/Lysbuen industrimuseum! – Verdensarvsenteret kommer til å bli en motor i formidlingen av verdensarven.

NIA formidler og viser den perioden av den industrielle utviklingen som gav folk flest høyere levestandard, og som la grunnlaget for dagens norske velferdsstat.

Du vil og like