fbpx
Rjukan-Notodden industriarv

Ansetter avdelingsleder for Verdensarvsenteret

Halvor Sælebakke er ansatt som avdelingsleder for det nyetablerte Verdensarvsenteret for Rjukan-Notodden Industriarv.

35-årige Sælebakke skal lede verdensarvsenteret som vil være en selvstendig avdeling innenfor Norsk Industriarbeidermuseum (NIA).

Rjukan-Notodden Industriarv ble innskrevet på UNESCOs verdensarvliste i 2015, og NIA ble sist sommer autorisert som Verdensarvsenter og får dermed en svært sentral rolle i å forvalte og formidle den spennende verdensarvhistorien i Telemark.

Sælebakke har arbeidet 12 år ved Norsk Bergverksmuseum.

Han kommer fra stillingen som ansvarlig for den daglige driften av publikumsvirksomheten ved Sølvgruvene på Kongsberg.

Sælebakke har utdanning innen museumsformidling fra Høyskolen i Oslo samt kultur og ledelse fra Høgskolen i Telemark.

  • NIA-direktør Runar Lia er svært fornøyd med å få Halvor Sælebakke med på laget. Han mener Sælebakkes erfaring og kompetanse vil bidra til å etablere verdensarvsenteret som et aktivt besøks- og formidlingssted både på Rjukan og Notodden.
  • Som autorisert verdensarvsenter må vi gjennom hele den femårige autorisasjonsperioden fylle gitte krav til kvalitet, innhold og nivå på informasjon, veiledning, samt lokal forankring, finansiering og åpningstider, fremholder Runar Lia.

Verdensarvsenteret skal være besøkssenter for alle som søker informasjon og aktiviteter knyttet til opplevelse av verdensarven.

Med lokalisering på Notodden og Rjukan skal senteret bidra til lokal, bærekraftig verdiskapning.

Senteret skal styrke den lokale forankringen av verdensarvarbeidet og sikre at verdensarven har en lokal funksjon som er i tråd med forpliktelsene i UNESCOs verdensarvkonvensjon.

Det forventes et særlig fokus på ansvar og deltakelse fra lokalbefolkningen.

Formidling skal skje både på Notodden og i Rjukan.

Verdensarvsenteret vil være lokalisert som en integrert del av museumsenhetene; Vemork på Rjukan og Lysbuen Industrimuseum på Notodden.

Jeg er ydmyk med tanke på de spennende fagområdene som verdensarven representerer. Og jeg er svært motivert for å komme i gang med dette viktig arbeidet, sier Halvor Sælebakke i en kommentar.

Han begynner i sin nye jobb 1. mai 2018.

 

For ytterligere kommentarer eller spørsmål ta gjerne kontakt.

Runar Lia , Direktør NIA,
Tlf: 932 49 766
E-post: r.lia@nia.no

Halvor Sælebakke
Tlf: 932 83 570

Du vil og like