fbpx
Rjukan-Notodden industriarv

Ny profil for verdensarven –
Rjukan-Notodden Industriarv

Den offisielle UNESCO-logoen har sterke regler knyttet til bruk og logoen kan ikke brukes i de fleste kommersielle sammenhenger.
Det er derfor utviklet en ny grafisk profil som har langt færre restriksjoner og vil kunne brukes både i museale sammenhenger, av kommunene og av det private næringslivet.

Ny grafisk profil

Denne grafisk profilen er utviklet for å kunne fremme og øke kjennskapen til Rjukan-Notodden industriarv. Den skal kunne brukes av alle kommersielle parter og fremstå som en tydelig og klar profil som virker samlende for de tre verdensarvområdene – Rjukan, Notodden og Vinje.

Verdensarvsymbolet er en abstrakt form som først og fremst symboliserer styrken i fossen. Videre visualiserer den fossen fanget i rør, som la grunnlaget for å skape energien som behøvdes for å produsere kunstgjødsel. Dette har vært uvurderlig både for Norge, men også resten av verden. Symbolet gir dermed et bilde på hvor det hele startet.

Ny webside

Det er også utviklet en ny nettside, www.industriaven.no. Dens hensikt er å gi alle besøkende en raskt overblikk over hva som skjer av ulike aktiviteter og tilbud, samt en god oversikt over de 97 objektene som er på verdensarvlisten i dag. Du kan fordype deg i historien og ikke minst få all den praktiske informasjonen du trenger når du skal besøke vår verdensarv i Rjukan, Notodden og Vinje. Nettsiden tar i bruk flere av de grafiske elementene som er i profilen og er med på å forsterke den felles merkevaren.

Det å bruke denne profilen aktivt er viktig for å vise at verdensarven ikke bare er noe historisk som har vært, men at det er like aktuelt i dag. Det finnes mange spennende aktiviteter og tilbud knyttet til verdensarven.

Den nye profilen og websiden er utviklet av reklamebyrået Brandingbox ved Cicilie Sandem og Halvor Holtskog.

Applikasjon

Nå kan du også få opp informasjon direkte til din mobil når du kommer til Rjukan og Notodden. Appen bruker din plassering til å fortelle om interessante steder i nærheten, og du vil få ulik informasjon etterhvert som du beveger deg rundt.

Appen er utviklet i samarbeid med AiSpot.

Last ned appen her:

Iphone

Android

Kontaktinfo

Runar Lia,
Direktør NIA
Tlf: 932 49 766
E-post: r.lia@nia.no
Rita Engedalen,
presseansvarlig NIA
Tlf: 920 94 584
E-post: r.engedalen@nia.no

Halvor Sælebakke,
avd. leder Verdensarvsenteret,
Tlf: 932 83 570
E-post: h.saelebakke@nia.no

Du vil og like